< Terug naar home

Snapchat

Functie

Snapchat is een gratis app die je kunt downloaden op je telefoon of tablet via de Playstore of via de Appstore. Met deze app kun je foto’s en filmpjes maken die je kunt delen met je volgers. Je kunt bij een foto of filmpje kiezen hoelang deze zichtbaar blijft voor de personen naar wie je deze stuurt. Dit kan tussen de 1 tot 10 seconden zijn. Wanneer je een foto/filmpje opent en afsluit is deze niet meer opnieuw te openen. Je kunt een foto of filmpje ook delen in je snapchat ‘verhaal’, dit blijft 24 uur zichtbaar voor jouw volgers en kan meerdere keren bekeken worden. De foto’s en filmpjes kun je bewerken door middel van grappige filters.

Snapchat heeft ook een chatfunctie heeft die berichten maximaal 24 uur opslaat en je kan een groep aanmaken waarmee je foto’s/filmpjes kan delen. Daarnaast is er ook een functie waarmee jij je locatie kan delen met je volgers. Je ziet dan van elkaar waar je bent op de wereld. Snapchat wordt voornamelijk gebruikt door personen van tussen de 13 en 24 jaar oud die met vrienden delen wat ze aan het doen zijn en wat ze grappig of interessant vinden.

 

Account maken

Als je snapchat wilt gebruiken moet je een account aanmaken waarbij je enkele gegevens moet invoeren: je e-mailadres, je geboortedatum en een wachtwoord.

 

Mogelijkheden

 

  • Door grappige of bijzondere foto’s filmpjes te delen met vrienden hou je elkaar op de hoogte van je activiteiten, wat je bezighoudt of wat je tegenkomt in je leven
  • Hierover kun je met elkaar in contact blijven via de chat functie
  • De foto’s of filmpjes die je deelt worden niet opgeslagen tenzij je hier zelf voor kiest, daarom worden er sneller grappige of ongemakkelijke foto’s verstuurd naar vrienden

 

Risico’s

 

  • Als je kiest om je locatie te delen kunnen de mensen die jou met jouw toestemming volgen zien waar je woont of wanneer je ergens anders bent
  • Jongeren versturen makkelijker ongepaste foto’s doordat je kunt kiezen om een foto bijvoorbeeld maar 1 seconde zichtbaar te laten zijn. De foto’s of filmpjes worden niet opgeslagen door de gebruikers die deze ontvangen tenzij ze een screenshot maken (een schermopname van je telefoon) tijdens het kijken van jouw foto of filmpje. Wanneer dit gebeurt krijg je hier wel een notificatie van

 

Heeft u vragen over opvoeden en smartphonegebruik? Bezoek dan gerust het inloopspreekuur van het CJG Veenendaal of ga naar onze website: https://cjgveenendaal.nl/.

Klik voor meer info over Snapchat op:

Meer informatie