< Terug naar home

TikTok

Functie

TikTok is een Chinese app waarmee gebruikers korte video’s kunnen plaatsen. Vaak zijn dit bijvoorbeeld komische sketches of dansfilmpjes. Ook worden er muziek- of lip-sync filmpjes geplaatst. De filmpjes zijn tussen de 3 en 15 seconden lang, of worden herhaald tot 60 seconden lang. Net als bij Snapchat kun je filters gebruiken in je filmpjes. Je kunt ook gebruikers volgen en reageren op filmpjes. TikTok is gemaakt in 2017 en is nu in 2020 erg populair, daardoor is het een van de meest gedownloade apps.

41% van de gebruikers van TikTok is tussen de 16 en 24 jaar oud. De app is erg populair onder jongeren. Zoals de meeste social media apps moet je 13 jaar oud zijn om de app te mogen gebruiken.

 

Account maken

Om een TikTok account te maken vul je jouw telefoonnummer en e-mailadres in. Je maakt ook een wachtwoord. Je kunt ook via een desktop inloggen op jouw TikTok profiel.

 

Mogelijkheden

 

  • Met TikTok kun jij je vermaken door eigen leuke video’s te plaatsen of door het bekijken van populaire video’s van andere gebruikers. De korte filmpjes zijn meestal komisch.
  • Gebruikers zijn ook erg creatief in het maken van de filmpjes. TikTok is een platform die dit ook stimuleert en eenvoudig maakt voor gebruikers. Zo kun je bijvoorbeeld bestaande audio gebruiken en filmpjes namaken die populair zijn. Zo worden veel gebruikers uitgedaagd om hun kunsten te laten zien

 

Risico’s

 

  • Er is net als met andere social media apps een risico dat oudere gebruikers jongeren benaderen via de app. TikTok is wel gecommitteerd om jongeren veilig de app te laten gebruiken en handelt daarom streng tegen het gebruik van de app voor seksuele filmpjes of filmpjes met mishandeling
  • Soms zijn jongeren sneller geneigd om risico’s te nemen met hun filmpjes om veel volgers en likes te krijgen. Er is heel veel mogelijk in wat voor filmpjes je plaats, dit kan je kwetsbaar maken

 

Heeft u vragen over opvoeden en smartphonegebruik? Bezoek dan gerust het inloopspreekuur van het CJG Veenendaal of ga naar onze website: https://cjgveenendaal.nl/.

Klik voor meer info over TikTok op:

Meer informatie